Vardagen i Vasa

Det är nu tre veckor sedan jag landade hemma i Vasa igen och jag kan säga att rastlösheten är ett faktum. Dagarna spenderas på balkongen med datorn i knät eller med näsan i någon bok. Några varv till skolan har jag också lyckats klämma in i mitt fullspäckade schema, även om den första föreläsningen är först på tisdag. 
 
Mitt fotograferande har tagit en tur för det sällsammare nu när jag kommit hem och tyvärr har jag inte fullt så många bilder att visa upp av min vardag. Men det betyder inte att det funnits ögonblick att föreviga. Till exempel gårdsfesten vi hade för två veckor sedan för att fira att förra sommarens utdragna balkongrenovering är klar. Villaavslutningen som firades i Sundom med fina vänner. En inflyttnings&avskedsfest som slutade med "soffdykning" hos ML&Oskar som fått flytta in i sitt hus medan de också var på väg tillbaka till Umeå. 
 
Långa mysiga kvällar på balkongen som jag piffat upp för att motverka höstmörkret som kommit smygande. Stunder då man bara njutit av den sista sommarvärmen på balkongen. Dagar då jag bara flytt vardagen och sökt mig ner till stranden med min anteckningsbok i högsta hugg. Planering i Sion och några söndagsgudstjänster har flugit förbi.
 
Dessutom fick jag Two seconds of fame när dokumentären vi kämade med i våras i veckan sändes på Yle 5. Där svischade jag förbi ett varv och vill man se hela dokumentären finns den på Arenan. 
 
Annars förbereder jag mig inför studierna och i veckan hade vi träff med de nya mediaettorna. Dvs. oss för ett år sedan. Men mest försöker jag njuta av att vara ledig. Och skriva. Ge mig själv några mentala sparkar i baken i veckan för att verkligen sätta mig ner och skriva. Svårt att komma igång, men sen går det av sig själv.
  
 
Words have the power to make our hearts soar, 
But also the power to break it. 
Words can change our whole life,
but also give us a brief escape when life gets too hard. 
You write your own story, 
But I might just write a few more than my own. 
 
Visa fler inlägg