365/365 - är du redo för ett nytt kapitel?

Sista sidan för det här året är näst intill färdigt skriven och det är dags att börja på ett nytt kapitel. Så nu är det dags att återigen reflektera kring året som gått och för många dags att komma på listan med nyårslöften. Löften som de flesta ändå bara håller sig till de första veckorna av januari. So I wont.
 
Så, vad är det som har karaktäriserat det här året? Höjdpunkterna? Utmaningarna? Välkommen med på min resa genom det 2015 som nu passerat. Jag vågar inte begränsa mig till en sak/månad - så vi tar två saker, och vi börjar förstås i januari: 
 
Vi började med TV-journalistik i skolan och sprang över halva stan i kyla och snöstorm i jakt på nyheter. Vi introducerade också G5 och förberedde oss på att flytta in på Vasabladet i näst intill tre veckor för att ha en egen nyhetsredaktion online. 
 
Februari: 
Jag och lifegruppen ordnade vår andra lovsångskväll i Sion och den första för detta år. Galet lyckade kvällar måste jag säga och det är så fantastiskt att få vara med och ordna dem. Sedan kom alla hjärtans dag när jag hittade ett förtjusande paket som väntade på mig när jag kom hem. 
 
Mars: 
Utmattningen/begynnande utbrändheten började visa sig - vilket jag inte insåg då, utan skyllde det på det otroligt hektiska schema vi hade i skolan. Studierna fortsatte och så småningom började vi med våra dokumentärer. I mars åkte vi också en hel busslast från ÖB till Sibbo på ledardagar. Fina dagar och fina människor. 
 
April:
Vi började filma vår dokumentär, firade påsk för första gången sedan 2009 utan EasterConference i kyrkan och fick världens bästa födelsedag tack vare mina vänner. Filmen full av uppmuntran av människor runt mig har jag fortfarande på datorns skrivbord så att jag kan spela upp det när jag behöver lite uppmuntran. Dessutom bestämde jag mig för att min sommar skulle spenderas på Åland vid Ålandstidningen. Spontant, halv-galet men årets bästa beslut. 
 
Maj: 
Vi avslutade vår dokumentär och firade med skumppa och tårta på premiären. Vi åkte på studieresa med klassen till Stockholm och Helsingfors där vi bland annat besökte TV4, Aftonbladet, HBL och Yle. 
 
Juni:
Klarade inte begränsningen i Juni - så mycket hände! Vi hade avskeds-grillfest på balkongen, jag åkte till Åland och jobbade där i två veckor medan jag utforskade stället och gjorde mig hemmastadd. Sen åkte jag tillbaka till ÖB för att vara ledare på två läger och fira midsommar med familjen. 
 
Juli: 
Jag var vuxet sällskap åt syster och plast-syster när de skulle på OneDirection i Helsingfors och vi hade det mest episka och fantastiska Kombi-läger Vassor någonsin skådat innan jag ingen hoppade på båten till Åland för att börja jobba igen. Resten av juli njöt jag av livet, jobbet och Åland och trivdes så otroligt bra. Både på själva Åland och på Ålandstidningen.

Augusti: 
Tog ett sorgligt farväl av Åland i mitten av augusti efter att jag totalt spenderat närmare 10 fantastiska veckor på Åland. Däremot var det väldigt roligt att komma hem till Vasa igen när jag fick en hejdundrande välkomstfest och så härligt att få träffa alla saknade vänner igen! 
 
September:
Jag tog någon vecka ledigt för att andas och reflektera över mitt äventyr på Åland och så tog jag dessutom fram första utkastet till min bok och började skriva igen. 
 
Oktober: 
Månaden när allt tog stopp. Jag hade börjat studera igen, men efter att jag gick in i väggen tog allting paus. Månadens höjdpunkt var definitivt helgen vi spenderade ute på Villa Sigfrids med lifegruppen för att andas, njuta av livet och bara vara. 
 
November: 
Vi ordnade årets andra och sista lovsångskväll. Som jag längtat efter den här kvällen och så härlig den blev! 
 
December: 
Att brevväxla med Felle i England och att så småningom hitta tillbaka. Jag har en lång väg att gå än, men jag vet att jag i alla fall gjort det rätta när jag tog paus från allt. Allt julfirande, vänner, traditioner, livet! Ja, och så kryssningen vi gjorde på annandagen med Närpes-gänget. En ordentlig Holiday-uppdatering ska ni också få, men den tar vi lite senare. 
 
Tack alla vänner och inblandade för ett helt fantastiskt år! Jag är i alla fall redo att avsluta detta kapitel och ser fram emot att imorgon få börja på sida 1/366 i det nya kapitlet. Ha ett fantastiskt nyår och vi ses nästa år!
Love, Amanda
 
Visa fler inlägg